BEVERWIJK - Op donderdag 4 mei 2017 organiseren de Stichting 4 mei Beverwijk, Indiëmonument en Wijk aan Zee vier kransleggingen en enkele herdenkingsmomenten. Hieronder volgen de momenten in chronologische volgorde, waarbij aangegeven wordt welke bestuurder(s) aanwezig is/zijn.

11.30 uur - kranslegging op het Stationsplein

Het gehele college is hierbij aanwezig

12.15 uur - Indiëmonument op het Kuenenplein

De burgemeester houdt een korte toespraak en legt in gezelschap van de andere leden van het college een krans bij het monument. Na de kransleggingen nemen de aanwezigen enige ogenblikken stilte in acht.

18.30 uur - Westerhoutplein

Burgemeester Ossel en de wethouders De Rudder, Erol en Dorenbos zijn aanwezig bij de kranslegging op het Westerhoutplein.

18.45 uur - Hervormde Kerk, Julianaplein in Wijk aan Zee

Herdenkingsdienst. Aansluitend is er een stille tocht naar en een kranslegging bij het monument aan de Zwaanstraat. Bij deze herdenking houdt wethouder C. van Weel namens het college een toespraak en legt een krans.

19.15 uur - Begraafplaats Duinrust

Herdenkingsbijeenkomst In de aula van Duinrust. Aansluitend is er een stille tocht over het terrein van de begraafplaats. Bij deze herdenking zijn de burgemeester en wethouder Erol aanwezig. Burgemeester Ossel houdt een korte toespraak.

Twee minuten stil

Na de bijeenkomsten in Wijk aan Zee en op Duinrust nemen de aanwezigen om 20.00 uur twee minuten stilte in acht.