BEVERWIJK – Bouwfonds Investment Management heeft vandaag bekend gemaakt het voormalig V&D pand in de Breestraat in zijn geheel te hebben verhuurd aan Hennes & Mauritz. Alvorens H&M in oktober open gaat, wordt het pand gerenoveerd en krijgt het een volledig nieuwe façade. 

Wethouder Tim De Rudder van Economische Zaken: “Voor Beverwijk is het een mooi resultaat dat er een goede invulling is gevonden voor het leegstaande V&D-pand. Zoals in veel steden was V&D gevestigd in een centraal gelegen pand, waardoor de leegstand een gat sloeg in het winkelbestand. Door de vandaag bekendgemaakte overeenkomst krijgt het pand met de vestiging van H&M een fantastische nieuwe invulling. In combinatie met de door Bouwfonds aangekondigde facelift van de façade heeft de Breestraat er binnenkort weer een echte publiekstrekker bij. De timing is ook perfect: het loopt heel mooi in de pas met de herinrichting van het Centrum.”

Gemeente Beverwijk heeft in 2014 de visie Stadscentrum Beverwijk 2014-2018 vastgesteld.  Het winkelprogramma is hierin één van de pijlers. Het doel is om leegstand tegen te gaan en de bezoekers een attractief winkelbestand te bieden. In dit kader is de samenwerking van eigenaren van panden in het centrum bevorderd. Begin 2016 is de Vereniging van Eigenaren Centrum opgericht.

De VVE Beverwijk Centrum benadert actief ondernemers die op zoek zijn naar een pand. Vervolgens krijgen ze een op maat gesneden aanbod van leegstaande panden, andere huurvormen, informatie, begeleiding en indien gewenst coaching.
Dit heeft al tot een aantal succesvolle matches geleid. Eind augustus opent Roast Beans zijn deuren op Breestraat 142. Dit is een koffiezaak, waar je naast het eigen koffiemerk ook andere dranken en een lunch kunt gebruiken.
Binnenkort opent ook WANT, een kledingwinkel met de gehele Reinders-collectie en andere modemerken.