BEVERWIJK - De Grote Kerk in Beverwijk open houden voor alle Beverwijkers. Dat is het doel van Serge Héman uit Wijk aan Zee. Vanavond organiseert hij een benefietconcert. "Het is een prachtige kathedraal: dit mag gewoon niet dicht."

Héman en Stichting Vrienden van de Grote Kerk in Beverwijk zetten zich al bijna drie jaar in voor het kerkgebouw, dat te koop staat. "Er moet iets bedacht worden om dit soort panden open te houden", vertelt Héman, die zijn hart verpand heeft aan het gebouw. Wekelijks worden daarom lezingen, festivals en bijeenkomsten georganiseerd om de kerk een nieuwe bestemming te geven, een ontmoetingsplaats voor iedereen. "Ik vind het gewoon heel mooi dat mensen zich hier kunnen verenigen. En dat moet zo blijven", aldus Héman tegenover NH Nieuws.

Concert

Een kerk behouden voor de burgers kost geld. Reden voor hem om zijn bonte muzikale vrienden op te trommelen, die belangeloos meewerken. Van Marco Bakker, Ruud Jansen tot Sjanneke van Herpen en vele anderen. Natuurlijk speelt de fijnbesnaarde Héman zelf ook mee.

Het concert begint vanavond om 20 uur, onder de Wijkertoren in Beverwijk. Entree 10 euro, met een gratis cd.