BEVERWIJK - Van 22 april tot en met 3 juni 2017 exposeert Marcel van Balken met ‘Lost memories’ bij het fotografiecentrum ISOO.nu aan het Stationsplein 46 in Beverwijk

De expositie ‘Lost memories’ is samengesteld uit een serie foto’s van oude, vervallen en niet meer bewoonde gebouwen met een rijke geschiedenis. Karakteristieke verlaten locaties zoals een psychiatrisch ziekenhuis, een oud sanatorium, een leeg château en een vervallen klooster. Stuk voor stuk fotografische decors waar de ‘verdwenen herinneringen’ van de voormalige bewoners opnieuw ingevuld en gefotografeerd zijn. Elke foto vertelt het surrealistische verhaal van de werkelijke historie en de symbolische herinneringen uit vervlogen tijden.

Marcel van Balken beweegt zich als fotograaf het liefst op het speelveld van het surrealisme en het magisch realisme. Hij creëert samengestelde fotografische beelden, geïnspireerd op de dagelijkse realiteit en zijn eigen fantasie. Zijn streven daarbij is technisch perfecte fotografische composities van realistisch lijkende taferelen, die een enigszins onwerkelijke en soms magisch aandoende sfeer uitstralen. Veelal doet hij dat vanuit een vooraf bedacht idee of concept. Met zijn conceptuele fotografie probeert Marcel een bepaalde mate van abstractie aan zijn foto’s mee te geven. De keuze van de beeldtaal speelt daarbij voor hem een belangrijke rol.

De tentoonstelling is geopend op maandagen van 20:00 - 22:00 uur en op zaterdagen van 12:00 - 16:00 uur. De entree is gratis.