WIJK AAN ZEE - Ze komen er graag, soms al decennialang. Toch is het nog maar de vraag of de families Snijder en Van der Heijden binnenkort nog naar hun geliefde camping Aardenburg in Wijk aan Zee kunnen. In een poging de nieuwbouwplannen van tafel te krijgen, lieten ze gisterenavond voor het Beverwijkse gemeentehuis hun stem horen.

"We worden door de gemeente helemaal niet betrokken bij de besluitvorming", klaagt vaste bezoekster Eva van den Berg. Ze is één van de 50 demonstranten die naar het Stationsplein is gekomen. "We hopen daar nog verandering in te kunnen brengen", licht ze het doel van het protest toe.

Ook buurvrouw Laura van der Sluis vindt het verschrikkelijk dat de camping mogelijk wordt opgedoekt. "Daarom gaan wij zo demonstreren, om onze stem te laten horen", vertelt ze.

Lees ook: Campinggasten Wijk aan Zee vrezen einde kampeerterrein: "Kom hier al sinds 1947"

Terwijl de wind tegen de gevel van het gemeentehuis beukt, zetten de campinggasten hun strijdlied in: "Aardenburg heet ons paradijs, behouden tot elke prijs", klinkt het uit de tientallen kelen. "Aardenburg moet blijven", zegt een man met gebroken stem. "We hebben zo'n fijne camping en we staan er allemaal al zo lang."

Burgemeester Martijn Smit vindt het vervelend dat de mensen zich ongehoord voelen, maar legt uit dat de politiek wel degelijk aandacht heeft voor hun standpunten. "Ze worden absoluut wel gehoord", vindt de burgemeester. "Alle raadsleden hebben de demonstratie gezien en het weegt zeker mee", besluit Smit.