BEVERWIJK - Van 4 maart tot en met 15 april 2017 is een bijzondere duo-expositie te bezichtigen in het fotografiecentrum ISOO.nu. Elisa Hartog exposeert met haar foto’s onder de naam ‘Story in Silence’ en Michel Mulder met ‘Dichter bij Dementie’.

Elisa Hartog zit op de Fotovakschool in Amsterdam en besloot een uniek project aan te gaan over het stille leven van dove en slechthorende mensen. Over hoe ze in de horende maatschappij leven, voelen en denken. Ze ging bewust op zoek naar jongeren en ouderen, omdat deze groepen elk in een andere levensfase zitten en andere levenservaringen hebben. Dit heeft geresulteerd in een reportage van mensen die op de foto met een gebaar vertellen over hun angsten, gevoelens, verdriet en verlangens. Een uniek project, waarmee Elisa wil laten zien dat dove en slechthorende mensen ook gewone mensen zijn.

De expositie ‘Dichter bij Dementie’ is een initiatief van de werkgroep Wereld Alzheimer Dag, met leden uit de Dementieketen Midden-Kennemerland en de Alzheimer afdeling. 14 lokale dichters hebben het verhaal van mensen met dementie en hun naasten verwoord in een gedicht. Zij hebben geput uit ervaringen uit eigen kring of zijn in samenwerking met de dementieketen gekoppeld aan mensen met dementie. Fotograaf Michel Mulder uit Beverwijk heeft samen met de deelnemers foto’s gemaakt bij alle gedichten. De foto’s en gedichten zorgen ervoor dat de ziekte dementie nog beter over het voetlicht wordt gebracht. De expositie ‘Dichter bij Dementie’ was op diverse locaties in de gemeenten Beverwijk, Heemskerk, Castricum, Uitgeest en Velsen te bewonderen. Maar nu dus bij ISOO.nu.

Kom langs bij ISOO.nu en laat deze duo-expositie op u inwerken. Het zal ongetwijfeld een diepe indruk op u achterlaten. De expositie is gratis toegankelijk op de maandagen van 20.00 – 22.00 uur en de zaterdagen van 12.00 – 16.00 uur. Locatie: fotografiecentrum ISOO.nu, Stationsplein 46 in Beverwijk.