Vanmorgen is een woning van een lid van motorclub No Surrender in Beverwijk doorzocht in het kader van het onderzoek naar de ernstige mishandeling van een 41-jarige Schiedammer, begin mei vorig jaar na een begrafenis in een bosgebied in Bergen op Zoom. Er zijn onder meer diverse digitale gegevensdragers in beslag genomen

Afgelopen vrijdagmiddag werd in verband met het onderzoek naar de ernstige mishandeling in Rotterdam nog een 34-jarige man uit Nieuwerkerk aan de IJssel aangehouden. Hij is een captain van No Surrender en wist op de actiedag op 15 november 2016 aan zijn arrestatie te ontkomen. Hij zou  toen op zijn vlucht een tas met kilo’s harddrugs en een vuurwapen op een adres hebben achtergelaten. Wel werden die dag  een 34-jarige Amsterdammer, een 26-jarige man uit Den Haag en een 46-jarige man uit Oss als verdachte aangehouden.  De Ossenaar wordt naast de mishandeling ook verdacht van drugshandel.  Alle verdachten met uitzondering van de Hagenaar zitten nog in voorarrest.  

Huisfotograaf

Het lid van No Surrender in Beverwijk betreft de huisfotograaf van de motorclub en president van het chapter Amsterdam. Vanmorgen is door een rechercheteam onder leiding van de rechter-commissaris zijn woning doorzocht. Daarbij werden diverse gegevensdragers in beslag genomen. 

Aangifte

Een 41-jarige Schiedammer deed bij de politie op dinsdag 10 mei 2016 vanuit het ziekenhuis aangifte van zware mishandeling. Hij vertelde dat hij lid is van Outlaw Motorcycle Gang ‘No Surrender’.  Hij verklaarde dat hij op vrijdag 6 mei 2016 na de begrafenis van de vader van een clublid in Bergen op Zoom fors was mishandeld.  Clubleden namen hem in de auto mee naar een bosgebied. Daar werd hij door hen meerdere keren geslagen en geschopt. Hij werd daarna thuis afgezet waarna zijn vriendin hem naar het ziekenhuis bracht. Daar bleek dat hij verschillende ernstige verwondingen had, namelijk botbreuken in gezicht, bovenlichaam en ledematen. Hij verklaart dat clubleden hem tijdens een bezoek in het ziekenhuis opdroegen om op sociale media te melden dat hij een motorongeluk had gehad.  De politie heeft na de aangifte van de Schiedammer een verder onderzoek ingesteld. Daarbij ontstond zicht op de vier verdachten. 

Aanpak Outlaw Motorcycle Gangs

De aanpak van Outlaw Motorcycle Gangs heeft een hoge prioriteit voor de politie, gemeente en Openbaar Ministerie. Leden van deze motorclubs zijn op grote schaal betrokken bij criminele en/of ondermijnende activiteiten op het gebied van onder meer wapens, drugs en intimidatie. Hierbij wordt door de betrokken partners gekeken naar de meest effectieve werkwijze; dit kan zowel bestuurlijk, strafrechtelijk of anderszins zijn.